Portret Artizaneje

Emri: Roza Karaulli
Profesioni: Qëndisje, dantella, thurje dhe prodhim veshjesh

Roza Karaulli është specializuar për thurje, dantella, punë me grep dhe përgatitje veshjesh. Nisi që në fëmijëri dhe gjatë viteve i zhvilloi aftësitë e saj si një pasion. Tani punon për një firmë lokale të qytetit të saj të lindjes si qëndistare në makinë. Në kohën e lirë Roza krijon dantella me modele të reja origjinale thurjesh dhe ngjyrash. Ajo prodhon gjithashtu edhe mbulesa tryeze, shalle, këllëfë jastëkësh, mbulesa shtrati dhe qilima në një varg modelesh të ndryshme. Punimet e saj shiten në Qendrën e Artizanatit.       

Kontakt:
Telefon: + 355 (0) 842 656 79
Dunavat