Portret  Artizani

Emri: Muhedin Makri
Profesioni: Gurdhendjës dhe Punime me Hekur të rrahur

Muhedin Makri ka punuar si gurgdhendës për 12 vjet. Pasioni i tij për të punuar me gurin dhe aftësitë e tij artistike, shumë shpejt e kthyen atë në mjeshtër të gdhendjes së gurit.  Pas rënies së komunizmit ai punoi  për 10 vjet ne qytetin fqinj Grek të Janinës.  Aktualisht ai është i punësuar në një biznes privat në Gjirokastër.  Muhedini tashmë 66 vjeç, e kalon kohën e tij të lirë duke punuar me gdhendjen e gurit, produkte të cilat  janë të pranishme  në Qendrën e Artizanatit.

Kontakt:
Telefon: + 355  (0)  842 632  99
Celular:  +  355 (0)  69 26 17  562
Adresa: Lagja “ Dunavati i Parë”
Gjirokastër