Raport 2007 - Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës - GCDO

Nëse Gjirokastra u njoh zyrtarisht nga “bota” për vlerat e saj më 2005, (me pranimin
në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s,) ajo nisi të vizitohet nga “bota” më
2007-ën. Qyteti i gurtë po pret tani jo vetëm një numër në rritje turistësh shqiptarë
dhe të huaj, por edhe shumë studiues e specialistë restaurimi, të interesuar për ta
kuptuar qytetin sa më mirë

 1. Për më shumë.......
Buletin nga Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës- GCDO
Nr . 1, shtator-tetor 2007
 1. Kampi i Restaurimit në bashkëpunim me “Cultural Heritage without Borders”
 2. Dita Ndërkombëtare e Trashëgimisë Kulturore dhe Artizanatit
 3. Ekspozita Fotografike “Gjirokastra - Dritë dhe Hije”
 4. Ekspozimi i vlerave dhe shërbimeve turistike në Gjirokastër
 5. Një Muze i ri për Gjirokastrën.
 6. Ndriçimi i Kalasë me Burime të Rinovueshme të Energjisë.
 7. GCDO regjistrohet si OJQ Shqiptare.
 8. Vullnetarët e Korpusit të Paqes lenë Gjirokastrën dhe GCDO-në
 9. Për më shumë......
Buletin nga Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës- GCDO
Nr . 2, nëntor / dhjetor 2007
 1. Muzeu dhe Rinovimi i hapësirës së brendshme të Kalasë.
 2. Projekti i Ndriçimit me anë të Burimeve të Rinovueshme të Energjisë.
 3. Projekti i hidroizolimit të kalasë futet në rrugën e zbatimit.
 4. Përvoja e Gjirokastrës dhe e Butrinti në shërbim të projekteve të
  trashëgimisë kulturore në Gjilan të Kosovës.
 5. Fletëpalosja informative me hartën orientuese turistike për
  Gjirokastrën.
 6. Gjirokastra në panairin turistik “World Travel Market”, në Londër
  dhe në Panairin e Turizmit Arkeologjik, Paestum Itali..
 7. Zyra për Informimin Turistik.
 8. Seminari me artizanë dhe zejtarë të Gjirokastrës.
 9. Për më shumë.......
Buletin nga Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës- GCDO
Nr. 3, Janar - Shkurt 2008
 1. Ndriçimi i galerisë së hyrjes në Kalanë e Gjirokastrës
 2. Nxënësit e shkollave të mesme mbjellin pemë në kodrën e Kalasë
 3. Trajnimi për hotelerinë
 4. Fletëpalosja informuese për Antigonenë
 5. Zhvillimi i artizanatit dhe Panairi Kombëtar i Artizanatit
 6. Xhamitë e humbura të Gjirokastrës
 7. Në vazhdimësi të 2008-ës GCDO do të përqendrohet në këto fusha:...
 8. Për më shumë......
Buletin nga Organizata për Ruajtjen dhe Zhvillimin e Gjirokastrës- GCDO
Nr.[3][5] maj-korrik 2008
 1. Presidenti i Republikës mirëpriti ftesën për të mbështetur veprimtarinë “Ditët e Trashëgimisë Kulturore dhe Artizanatit” në Gjirokastër
 2. Përvjetori i parë i Qendrës së Artizanatit - 18 Maj 2008
 3. GCDO promovon Gjirokastrën në panairet e turizmit
 4. Katër vullnetarë të Korpusit të Paqes nisin punë në Gjirokastër
 5. Vizitë nga anëtarë të bordit drejtues të American School of Classical Studies ne Athinë dhe Gennadius Library
 6. Pastrimi i Kalasë së Gjirokastrës
 7. Gjirokastra.org
 8. Një strehim i nëndheshëm i kohës së komunizmit, së shpejti tërheqje turistike
 9. Universiteti i Pensilvanisë në Gjirokastër
 10. Rritja e numrit të turistëve
 11. Rinia e Gjirokastrës në Ditën Ndërkombëtare të Muzeve
 12. Për më shumë......